1.4.2011

5 $ in Paris

Etsiskellessäni erilaisia raidoituksia neuletakkia/-paitaa varten muutamalle Wollmeise-vyyhdille törmäsin 5$ in Paris-paitaan. En ole koskaan oikein tajunnut lyhythihaisten neuleiden päälle, mutta muutamat versiot tästä mallista kolahtivat ja pari vuotta hyllyssä marinoituneet Kamenat eivät halunneetkaan enää tulla Ilmariseksi, vaan kiilasivat projektijonossa ykköseksi.


Ei uskoisi miten nopeasti tämä valmistui 2mm puikoilla. Kolmisen viikkoa meni ja osan aikaa siitä sairastinkin kunnolla. (Edellisessa postauksessa mainittu tautikin selvisi, mykoplasmahan mulla lymysi. Oikea lääkitys tepsi, joskin välillä vielä vähän yskittää)

Melkoista säätämistä tämän neulominen oli ohjetta huomattavasti ohuemmalla langalla. Mutta sovittelin ahkeraan. Epäusko meinasi iskeä hetkeksi, mutta pingotus pelasti taas kaiken ja koosta tuli aika sopiva. Ehkä olisi voinut pikkasen isompi olla, mutta toimii kyllä käytössä hyvin.

On varmasti sopiva vaate, kun syksyllä palaan töihin. Ei tule liian kuuma, sillä neule painoi vain 175g, mutta suojaa tämä niskahartiaseutua, kun näpyttelen joskus vähän liiankin tehokkaasti ilmastoidussa toimistossa tietokonetta.

Nyt vaan pitäisi keksiä mihin käyttäisi loput Kamenat. Varasin Ilmariseen 600grammaa tätä lankaa, mutta kaipa sekin käyttötarkoitus joskus selkenee.
Enkä minä sitä WM-takkia ole saanut aloitettua, mutta pitsihuivin toisesta WM:sta kylläkin.


13 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kone sekoili ja kirjoitin tänne toiseen blogiin osoitetun kommentin :D No tässä tulee oike kommentti:

  Siitä tuli tyylikäs! Kelpaa käyttää tuulisessa toimistossa. Mie en ois kyllä jaksanu tuollasta urakkaa hammastikuilla neuloa!

  VastaaPoista
 3. Emma, luetaan selkeästi samoja blogeja, kun osasin hetimiten yhdistää kommentin eri blogiin. :)
  Mutta kiitos, tykkään itsekin ja tosiaan tuntui että valmistui hämmästyttävän nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Kauniit värit. Tuo mallihan nyt pompsahtelee joka paikasta. Pitänee siis uskoa että se on oikeasti hyvä... :)

  VastaaPoista
 5. Minna, kokeilemaan vaan. Oli vähän epätodellinen olo kun neuletapaamisessa huomasin Villaviidakon Emman neulovan samaa mallia ja sitten huomasin, että oli aiemmin kommentoinut Marittan blogissa samaa neuletta muistamatta koko juttua. :D

  VastaaPoista
 6. Siitä tuli kyllä kaunis! Ja olet kyllä hurjan nopea - 2 mm puikot ja pelkkää oikeaa - huh! Vaan kauniin lopputuloksen eteen pitänee useimmiten tehdä töitä.

  VastaaPoista
 7. Kivannäköinen paita. Olet saanut kyllä sinnikkäästi tikuttaa, että tuo on valmistunut noin nopeasti! Saat olla tyytyväinen ja ylpeä itsestäsi. :)

  VastaaPoista
 8. Onpas se hieno! Kauniit värit ja varmasti käytännöllinen -ja saa eri ilmeitä vaihtelemalla alla olevaa paitaa. Oikein onnistunut!

  VastaaPoista
 9. Kiitokset Tiina, ArualMaria ja MinnaN.
  Tuo tosiaan näyttää erilaiselta eri paitojen kanssa ja jollei Kamena olis niin kutittavaa, sitä voisi pitää jonkun topinkin kanssa, ilman toppia ei kannata kun on niin ohut. ;)

  VastaaPoista
 10. Onpa kiva, heti pääsi todo-listalle. Ai sinäkin palaat töihin syksyllä, sama täällä... vähän tässä vaiheessa vielä hirvittää :)

  VastaaPoista
 11. Kate, syyskuun alussa tosiaan urakka alkaa. Aion tosin pitää osittaista hoitovapaata, mutta kyllä elämä kovastikin muuttuu sitten. Ei kauheasti jännitä sinänsä, kun kaksi kertaa aiemminkin on töihin palannut vauvalomalta, mutta tulee olemaan taas paljon opettelemista pitkästä aikaa.
  enkuli, kiitos :)

  VastaaPoista
 12. Hieno paita! Mulla tulee väreistä heti mieleen suklaa - valkosuklaa, maitosuklaa, tumma suklaa... :D Ja oot kyllä jaksanu pikkuisilla puikoilla työskennellä, minusta tuntuu että jo pelkkien sukkien neulominen 2mm:n puikoilla kestää ikuisuuden. :>

  VastaaPoista