21.4.2011

Puikkopussi

Muutama päivä sitten tartuin härkää sarvista, kaivelin ompelukoneen ja saumurin esille. Langoitin saumurin uusiksi, jotta sain mieleistä jälkeä. Neiti piakkoin 2 vee oli säätänyt pikkasen juttuja ja sai ompeluhalut nollaan säädöillään. Ompelin koirankutaleelle uuden patjan päällisen. Edellisen se repi reikäiseksi kynsillään ihan muutamassa päivässä. Nyt laitoin farkkua (palanen adoptoitu Rusinan varastoista) ja silvoin pikkasen liian pieneksi osoittautuneen palan kaveriksi omat vanhat risat farkkuni. Ei siis kannata heittää mitään pois, kun joskus voi vaikka tarvita! Sattuneesta syystä ei kuvia tästä taiteellisesta luomuksesta...

Toinen ikuisuusprojekti on aloitettu ties milloin. Tehty todella pätkissä ja kiukuspäissäni jätin hautumaan kun "ei tässä mitään nuppineuloja tarvii" sai taskut todella vinoon. Eipä ne millilleen suorat ole nytkään, mutta siedettävät. Pyöröpuikoilla on koti vihdoin! Ehkä taskut olis voineet olla vähän suuremmat, mutta kyllä tämä toimii silti. KnitProt jäivät vielä ruikuttamaan muualle, mutta melkein kaikki muut asuvat täällä.

Tämä onkin oikein ufo-postaus, sillä pienet lapaset on aloitettu hamsterikuussa eli helmikuussa. Nyt viimeistelin tämän 20 gramman urakan. Miten ne lapaset onkin vastenmieluinen projekti mulle, kumma juttu! Lanka tietysti loppui kesken ja pistin sitten veriseitikillä värjättyä sukkalankaa peukaloihin. Eiköhän nuo neidille vältä.

Ravelryn perinneryhmässä alkoi mysteerisukka KAL ja sen ensimmäisen vihjeen neuloin tänään samantien valmiiksi. Tai no toinen sukka on aloittamatta, mutta ehtiihän tässä vielä. Lankana on Gjestal Sildre sekä kasvivärjättyä Nallea veriseitikkipadasta. Kahta muuta väriä tähän vielä tulee kirjailujen verran. Vihreää (josta en tiedä mitä on) ja ruskeaksi taittunutta aronialla värjättyä Nallea.

6 kommenttia:

 1. Ihania käsitöitä. Toivotan Sinulle Hyvää Pääsiäistä

  VastaaPoista
 2. Hei, minä kun oon tumpelo ton raverlyn kans, niin mitä polkua tonne sukka juttuun pääsee. Olis kiva neuloo tollaset.Niin, ja hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 3. Enkuli, kiitos! :)

  Lellu, pääset näköjään ihan suoraan tuosta mun linkistä Ravelryn sivuille lataamaan pdf-ohjeen. Ei tarvitse olla edes kirjautuneena sisään.
  Tuolle sivulle tulee ne kaikki ohjeet, oikealla pn siis ravelry downloads free ja paina tuosta download kohdasta.
  Ravelryssä on myös Suomalaisia perinteitä -ryhmä, jossa on se KAL -ketju, missä voi keskustella sukasta ja ohjeesta.
  Ryhmän löydät myös niin, etä katsot mun profiilista mihin ryhmiin kuulun ja siellä on tuo ryhmän tunnus. Kysy lisää, jos ei onnistu

  VastaaPoista
 4. Hieno väriyhdistelmä mysteerisukissa!

  Itse aloitin perinteisesti luonnonvärisellä pohjavärillä ja vasta resoorissa, mutta ehtiihän sitä..

  VastaaPoista
 5. Sullahan on oikein vauhti päällä! Erityisesti nostan hattua ex-ufoista, itsellä muutama ufo-ompelus odottaisi, kun ei huvita (ts. purkamista tiedossa). Ja onnea saumurin kesyttämisestä!

  Mielenkiinnolla jään seurailemaan mysteerisukkien syntymistä.

  Oikein mukavaa pääsiäistä koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
 6. Mrs. Marple, kiitos, kiva nähdä sitten sinunkin sukat. Tulee tosi erilaisia eriväreillä, kun katsoo noita aloituksia KAL ketjussa.

  Rusina, hyvät pääsiäiset sinnekin! Ufo-ompelukset on kyllä tosi rasittavia, neuleet on jotenkin helpompi kätkeä silmistä ja jatkaa sitten pikkuhiljaa.

  VastaaPoista