11.9.2011

Ärri pöötsi ja kumppani

 Lueskelin Marin blogista erästä postausta ja selän takaa keskimmäinen hihkui innosta. Olin sillä viikolla juuri kaupassa kieltäytynyt ostamasta Angry Birds kuumeen vallanneille lapsille valmiita pehmoja ja ilmoittanut, että osaa äitikin tehdä sellaisia. Tuumasta toimeen hetki koittikin sitten nopeammin kuin arvasin, mutta luvattu mikä luvattu.
 Virkkaus ei ole leipälajini, joten google avuksi ja etsimään vinkkejä. Tie vei ranskankieliseen blogiin eikä tunnetusti google-kääntäjästä ollut juuri apua "koukut ovat tottuneet tietävät hyvin, miten se toimii." Onneksi löysin ranska-suomi neulesanaston Ullasta.
Lankana on varsinainen valikoima Novitaa, punaista Tennesseetä, valkoista Alabamaa, keltaista Floricaa ja mustaa Nallea, kolmosen koukulla. Mies kipaisi Tiimarista vielä askarteluhuovan ja Ärri pöötsi* valmistui.

Lintutilaukseenhan tämä ei jäänyt, esikoinen tahtoi possun.

 Hyödynsin päähän samaisen sivun ohjetta, kärsän ja korvat virkkailin omasta päästä. Tässä lankana Karnaluksista kotiutunut Solberg Garn Fiol + mustaa Nallea ja 2mm koukku.
Ei tarvii varmaan arvata, että lisälintuja ja possuja sais tehdä niin paljon kuin haluaisi, musta lintu kuulemma seuraavaksi ja joko prinsessa tai viiksekäs possu sitten.

Possun alustana neuletakki anopille. Langat ostettu kai kolmisen vuotta sitten ja nyt on kesä neuloskeltu enemmän tai vähemmän ahkerasti.
Sukkasato, mikä se on? Ei ole vielä yksiäkään sukkia puikoilla ja vähän epäilyttää että tämän vuoden sato voi jäädäkin siihen. Kunhan jouluksi saisin siskolle sukat ja Joulusukka-keräykseen jokusen parin.

*) Termin lanseerasi neiti 2v.

12 kommenttia:

 1. Sukattomuus tuntuu olevan tämän satokauden ongelma :D (samaa vikaa nääs).
  Mutta on tässä onneksi vielä aikaa...

  VastaaPoista
 2. Meillä lensi juuri yksi tuollainen punainen pääni vierestä... ;)

  Täällä päin tuo lausutaan "älki pöötsi". :)

  VastaaPoista
 3. Oikein! Ei osteta kaupasta :)

  VastaaPoista
 4. Meillä nuo ovat änripöötsejä :) Nelivuotias vihjasi taannoin, että "äiti, sä voisit tehdä mulle sen valkoisen linnun". Se vielä puuttuu

  VastaaPoista
 5. Hehee, tosi hauska pöötsi! No joo, mullakin on sukkasato lähtenyt hissukseen käyntiin, ekasta sukkaparista puolet neulottu... :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! Hyvä kuulla ettei kaikilla muillakaan suju tuo sukkasato kovin vauhdikkaasti. Nyt kävin sentään kaivelemassa sukkalankoja, kun tuli inspis.

  VastaaPoista
 7. Söde äkänen tirppa. Kyllä olet sinnikäs, kun viitsit sanakirjan kanssa virkata ranskaksi! Rispektiä, rispektiä =o)

  VastaaPoista
 8. Hauskoja otuksia :D Mulla ei taitaisi riittää yritystä virkata ranskaksi...oli sitten neulesanakirja tai ei.

  VastaaPoista
 9. Hanna ja Tess, ei tuo ohje ollut niin monimutkainen, jonkun lyhenteen kun vain löysin, niin loput arvasin. Kyllä mullakin jäis mutkikkaammat virkkaamatta ja neulomatta sanakirjan kanssa. :)

  VastaaPoista
 10. Hi, thanks for the link. I didn't know that I had other followers than french, so I do not automatically translate my pattern unless when someone is asking me. Despite of the language, I hope you found it helpfull...

  VastaaPoista