28.11.2012

Friika


Friikaan ihastuin heti kun pääsin näkemään Kaikki lähti lapasesta- kirjan neuleita. Sopivaa lankaakin oli jemmattu varastossa monta vuotta. Joskin ei tätä nyt samanlaisesta laatulangasta tullut tehtyä kuin kirjassa, mutta palmikkoneuletta olin tuosta Karnaluksin tuliaisesta alunperinkin suunnitellut. Lanka on siis Lane Cervinia Calzetteriaa.


Joskus kuukausi sitten sain neuleen valmiiksi, mutta sovittaessa alkoi ahdistaa, ihan kirjaimellisesti. Jätin siis työn sivuun odottelemaan aikaa parempaa. Neuloin samasta langasta Arkadian Ullat ja nakkasin ne huolettomasti pesuun neljään kymppiin. Lanka löystyi ja pehmeni huomattavasti. Sukat on onneksi yhä käyttökelpoiset, lähinnä varret löystyi hitusen liikaa. Mutta tästä sain kuningasidean Friikaa ajatellen. Päättelin langat ja tuuppasin neuleen pesuun. Ronskisti vaan neljäänkymppiin ja normilinkous päälle. No jaa, vähensin kyllä kierroksia kuitenkin.

Pingotusta kehiin ja tulihan tästä ihan käyttökelpoinen. Ensi kerralla pitää vaan muistaa, että jos on hankkinut pysyviä kiloja raskauksien jälkeen, ei välttämättä kannata valita mallia, joka on tyköistuva.

Neuloin tämän melkein ohjeen mukaan. Vyötärölisäykset aloitin aiemmin ja neuloin myös kaula-aukon avarammaksi eli tein korkeutta lisää muutaman sentin. Lankaa kului 450g ja puikot oli 3mm.

Käytäntö näyttää miten paljon tulee pidettyä, jonkun sopivan paidan tarvitsee kyllä alle, sillä niskasta tämä lanka kutittaa minua, joka en kauheasti perusvillalangoille yleensä kutia. Käsivarrethan tällaisessa mallissa paleltuu, joten siksikin aluspaita olisi ihan hyvä juttu.

Kuvatessa tuli mieleen, että on tää aika kahjo harrastus. Jos olet tullut aamu neljältä alkaneesta työvuorosta ja sulla on vain pari tuntia aikaa nukkua ennenkuin nukkujan vuoro vaihtuu talossa, niin mitä teet. Painutko sänkyyn peiton alle, vai menetkö kenties 5 asteen pakkasessa ja kovassa tuulessa talosi parvekkeelle palelemaan? Tuulee niin kovaa, että toisella jalalla pidät parvekkeen ovea kiinni ja koitat samalla ohjeistaa miestä, että katso nyt onko tää neule hyvin.

Toinen hulluus on siinä, että blogattava on, siitäkin huolimatta, että nettiyhteys on toista viikkoa jo modeeminopeuksissa. Äsken nopeus kävi ehkä kaksi minuuttia huippulukemissa, eli toisesta valitussoitosta taisi olla jotain hyötyä. Tarinan opetus, jos asut maalla, älä ota mokkulayhteyttä. Älä, vaikka kaikki toimisi testiaikana todella hyvin. Luota hitaaseen, mutta lähes aina toimivaan laajakaistayhteyteesi.

Nyt sitten jännitetään onnistuuko julkaisu...

8 kommenttia:

 1. Huh, noissa palmikoissa ja nypyissä on kyllä ollut vääntäminen! :) Upean näköinen.

  VastaaPoista
 2. Friika on kyllä uskomattoman kaunis neulemalli. Tosi hieno on, pitäisi varmaan laittaa itsellekin sen loputtoman jonon jatkoksi...

  VastaaPoista
 3. Voi, miten nätti! Palmikot ja pampulat pääsevät tosi hyvin oikeuksiinsa tuossa langassa. Onnistunut valinta siis. Kerrassaan hieno tunika.

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno! Ja tosiaan, tuolla langalla palmikot ym tulevat aivan upeasti esiin.

  VastaaPoista
 5. Kaunis kuvio ja näkyy todella hyvin! Niin, tässä harrastuksessa täytyy ottaa monenlaista huomioon. Itse en esimerkiksi luota uusiin lankoihin niin paljon, että uskaltaisin pestä koneessa.

  VastaaPoista
 6. On se hieno ja upea on värikin. En osaa päättää kummasta pidän enemmän, helman palmikoista vai yläosan erilaisuudesta. Molemmista!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! Palmikot tosiaan erottuu aika kivasti ja vielä paremmin nyt kuvissa, kun mies on perehtynyt lisää kameraansa ja ehti kuvia ottamaan.

  Itsekin alan nyt olla entistä tyytyväisempi tähän neuleeseen. :)

  VastaaPoista
 8. Onpas upean näköinen. Onnistuneen lankavalinnan olet tehnyt. Pitkähihainen paita vain alle ja on mukavan lämmintä :)

  Mie ihastuin myös tuohon ohjeeseen ensimmäisenä kyseisestä kirjasta. Käytännön syistä tuo vain taitaa jäädä tekemättä. Mulla on ennenki jäänyt leveähihaiset neuleet vähälle käytölle, kun ne eivät mahdu kapeahihaisten takkieni sisään.

  VastaaPoista