13.7.2013

Väripadan ääressä puikkoja heilutellen

Oman tontin mesiangervot ovat huudelleet kutsuvasti muutamana kesänä ja nyt sitten osui ajoitus kesälomankin suhteen kohdalleen. Keräsin pari sangollista mesiangervoja ja laitoin ne yöksi likoamaan. Sitten pistin padan tulille. Tässä vaiheessa muistin sitten, että voisi ohjeitakin lueskella.

Selvisi, että kukat olisi kannattanut irrottaa, koska ne takertuvat ikävästi lankaan. Hups. Ja taas ongittiin kukkasia kuumasta vedestä. Lopulta totesin, että olkoot en jaksa. Värjäsin langat seuraavana päivänä ja siivilöin liemen parhaani mukaan. Kukkaset jäivät suurelta osin pataan, mutta painuivat pohjaan. Tässä vaiheessa keskimmäinen avusti sitten lankojen laitossa ja upotti lämpömittarin padan pohjalle. Mutu-menetelmällä sitten arvelin paljonko lisään puuta uuniin. Ei kiehunut, taisin värjätä nyt aika miedolla lämmöllä ja se varmaan pelasti kukkien nyppimiseltä, sillä lanka oli täysin siistiä.


Mesiangervolanka on kuvassa oikealla, vasemmalla samettijalka ja keskellä se vihreä raparperi, joka yrittää taas naamioitua ruskean sävyiseksi.


Nilkkoja on taas lähiaikoina särkenyt ja neuloin toissa  kesänä värjätynseiskaveikan joogasukiksi. Väriliemi oli Kotkansiipeä höystettynä Pietaryrtin jälkiliemellä. Lämmittää ihanasti ja tuo valepalmikko puristaa mukavasti kipeän nilkan kohdalta. Väri ei suuremmin miellyttä, mutta unisukkina se ei haittaa eikä silloin kun sillä torjuu kipua.

Pitäisköhän neuloa muitakin kipuneuleita, jos ne toimisi hyvin. Tänään kimalainen pisti selkään, mutta siihen tepsi kylmä ja varuilta otettu kyypakkaus hyvin. Ampiasenpistolle olen nimittäin jossain määrin allerginen, lapsena saatu pisto turvotti jalkaa kahden kämmenen alalta. Olisko mennyt vähän huti se pisto, sillä tällä kertaa ei sentään sattunut suuremmin, turvotus ja kipu laski kylmäkallen kanssan köllötellessä. 

Ihana kun lapset ovat jo niin isoja, että laittelivat sitten melkoisen omatoimisesti päiväruuan itselleen. Huutelin vähän ohjeita ja kaadoin kuuman veden.

15 kommenttia:

 1. Ihania vyyhtejä! Tosi kauniita värejä olet saanut aikaan!
  Pikaista paranemista ampparinpistoksen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivasti nuo sointuu taas yhteen. Pistokohta on jo hyvässä kunnossa, kunhan ei painele siitä.

   Poista
 2. Ihania värjäyksiä! :) Kokeilitko mesiangervolla jälkivärjäystä? Minä sain mesiangervon jälkiväreillä jopa kauniimpaa keltaista kuin ensimmäisellä värjäyksellä, kolmas värjäys (eli toinen jälkiväri) oli ihan kirkkaan keltaista! Samettijalasta sain viime syksyn sienivärjäyskurssilla sellaista rumaa harmaanruskeaa, en siis siitäkään saanut vihreää, kuten sinä olet saanut. *vihertää kateudesta* ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten ole kokeillut, voi että pitäis varmaan koittaa, jos ei ole liemi jo homeessa. Puretitteko kurssilla myös raudalla ne langat? Värjäys on kyllä semmoista salatiedettä että ikinä ei tiedä mitä saa.

   Poista
 3. Kauniita lankoja!

  Millaiset siivilöintivälineet sinulla on? Minulla on tavallinen siivilä, johon laitan vielä pariin kertaan taitellun harsoliinan päälle. Tämä yhdistelmä siivilöi tehokkaasti kaikki pienet roskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tavallinen siivilä, mutta suurempi ongelma on iso pata, josta ei voi värjäysvesiä noin vain kaataakaan vaan roskat pitää siivilöidä koukkimalla veden seasta. Otan silti harsovinkin käyttöön, koska tuo siiviläni alkaa olla aika risa jo...

   Poista
 4. Auts. Pistikö se kesken värjäilyjen? Me värjättiin kuituja takapihalla, ja ne aromit jostain syystä houkutteli kauheasti yhtä kimalaista. Hienoja värejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sentään kesken värjäämisen, oli ihan eri päivänä. Koiran kanssa lenkiltä tullessa pommitti selkään.

   Poista
 5. Kyllä on kauniita vihreän sävyjä!

  VastaaPoista
 6. Tosi mahtavat värit ja noi nilkkojen lämmittäjät on hauskan malliset.

  VastaaPoista
 7. Kadekadekade noista vihreistä :DDD Kivat joogasukkaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun on vaan pakko taipua ja alkaa värjätä muilla kuin 100% villalla. ;)

   Poista