17.11.2013

Ruista ranteeseen

Ihanainen Hillanen kääri viime vuonna vaihtopaketteihin vaikka ja mitä kivaa. Kuten tätä pehmoista Madelinetoshin Sockia. Kun sitten Hanne julkaisi blogissaan Ruista ranteeseen-kämmekkäiden ohjeen, tiesin heti millä hemmottelisin töissä palelevia käsiäni. Malli sitäpaitsi sopii täysin tällaiselle hillitysti moniväriselle langalla, pääsee kiiltokin oikeuksiinsa. Vaikka sitä kiiltoa ei noista kuvista kyllä huomaakaan.


Neuloin kämmekkäistä ohjetta pidemmät, jotta ne riittäisivät tarvittaessa kunnolla käsivarsille.

Tuo hauska kiristyssysteemi taas toimii erityisen hyvin silloin kun ranteissa on kipuja ja ne kaipaavat lisälämmitystä.

Tämä syksy on taas ollut kurjaa aikaa kipuilevalle kropalleni. Sateista, kosteaa ja tuulista. Kirjaimellisesti kolottaa luita ja ytimiä myöten. Tule jo talvi ja pikkupakkaset, niin helpottaisi. Pimeydenkin vielä kestän, jos ei sada ja tuule koko ajan, mutta enpä pane pahakseni, jos sitä luntakin saisi valaisemaan jatkuvaa hämäryyttä.

Tänään on ollut kauhea tuuli. Äsken meiltä kaatui tielle pieni puu. Naapurit olivat sitä jo siirtämässä, kun huomasin ja kerkesin sentään vähän avuksi. Saa mies sitten yövuorojensa loputtua pilkkoa sen kuivumaan polttopuuksi.

Hah, ja nyt meni sitten sähkötkin.

6 kommenttia:

 1. Tuo malli on ihana, mullakin ollut jo hyvän tovin sillä kyllä-minä-joskus-vielä-ihan-varmasti -listalla. Kauniit ovat ja varmasti hemmottelua viluisille käsille.

  VastaaPoista
 2. Kiva kämmekkämalli ja kaunis on tuo lankakin! Onneksi Eino on täälläpäin rauhoittumassa, arvamattomia nuo luonnonvoimat.

  VastaaPoista
 3. Kivat kämmekkäät!

  Minun terveyteni taas ei kestä yhtään kesän lämpöä ja valoisuutta, nautin niin näistä hämäristä ja kirpeistä päivistä. Myrskyäkin olen tänään ihastellut, se muistuttaa meitä ihmisiä omasta pienuudestamme suuren mahtavan luonnon edessä - oppii olemaan kiitollinen niistä asioista, jotka meillä on hyvin. Sähkökin on varsin tuore asia ihmiskunnassa, ja hyvin ovat ihmiset pärjänneet ennen sitäkin, miksi emme siis mekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, Suomessa säät onneksi vaihtelee, että on jokaiseen makuun jotakin ja jokaiselle säästä kipuilevalle myös... Yhteiskunta on tosiaan turhankin riippuvainen sähköstä ja pärjäähän sitä ilmankin jonkin aikaa, mutta jos siitä on elanto tai lämmitys kiinni, saati ihmisten turvallisuus, niin en minä ihmettele yhtään etteikö sähkökatkot ihmisiä ärsyttäisi.

   Poista
 4. Niistähän tuli ihanat ja lämpimännäköiset :) Mieki odotan sitä lunta, mieli ei oikein jaksais kaamosta ilman valkeutta...

  VastaaPoista
 5. Ruikset ovat yksi parhaita asioita, mitä tiedän. :) Töissä ei kestä päivääkään ilman noita mainioita lämmittimiä. Ja onpahan kauniin väristä lankaakin.

  VastaaPoista