29.1.2014

Braided mittens

Viime keväänä neuloin itselleni paksun palmikkopipon Cascade Eco+ langasta.  Kevät tuli ja pipo jäi vaille siihen sopivia lapasia. Nytpä on setti valmiina ja pakkasetkin näyttää jatkuvan. Mallina on Braided mittens ja sen ohje löytyy webarkistosta ainakin toistaiseksi. Mallissa ei ole kaavioita, muuten ohjeessa ei ole suuremmin moitittavaa, joskin muutamat lisäykset tekisin ehkä erilailla, jos neuloisin lapaset toisen kerran.


Tykkään tästä Eco+ langasta ihan hurjasti. Se on sopivan muhkeaa palmikoihin ja lanka ei ole kuitenkaan karkeaa. Hitusen se kutittaa kämmenselästä, mutta se johtuu varmaan pakkasten kuivattamasta ihosta ja jatkuvasta käsien pesusta. Sain nimittäin värikalvontulehdusksen silmääni ja tiputtelen silmätippoja tunnin välein ja toinen pupilli laajennettuna on muuten aika mielenkiintoista yrittää kirjoittaa mitään...


Muokkasin ohjetta hiukan laittamalla palmikot kulkemaan reunoilla vastakkaisiin suuntiin ja tein myös palmikkokuviota kärkeen asti. Ravelrystä löytyi yhdestä projektista sopivasti ohjeetkin jälkimmäiseen muutokseen, ettei tarvinnut miettiä asiaa itse.


Mietin myös muokkaisinko ranteeseen joustineuleresorin kuten jossakin projektissa on tehty, mutta toisaalta tämä rullaava reunakin oli aika mukava. Lapasista tuli omiin käsiin just sopivat!

6 kommenttia:

 1. Nätit on. Mäkin niin tarvisin uudet, entisiä paksummat lapaset.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kauniit lapaset, jo pelkkä keltanen väri lämmittää.

  VastaaPoista
 3. Ihanan paksut ja niin aurinkoisen väriset! Olisikohan Kujeeseen vihdoin tullut tuota väriä lisää :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tuo väri on kyllä aivan ihana ja palmikot tuo muhkeutta ja lämpöä. Jospa sitä sais Kujeesta taas.

  VastaaPoista
 5. No nyt on ihanainen aurinkosetti! :)

  VastaaPoista