23.10.2006

JoululahjapipotehdasKoska hahtuvapilvenreunalla kärsitään vakavasta raskausdementiasta, on aivoton 2o,2n neule loistava tapa tehdä joululahjoja. Sitä paitsi tarkoitus oli päästä eroon tuosta Nalle Colorista (josta siis syntyi edellisten postausten sukat+lapaset) ja melkoisen hyvin se onnistuikin, olisiko jäänyt joku 30g jäljelle. Kolmas etu on se, että siskon pojat saivat jotain pukinkonttiin.

Toinen pipo on 10-vuotiaalle ja toinen 6-vuotiaalle, isommassa pipossa silmukoita on rapiat 130 ja pienemmässä vajaat 100. Vähempikin silmukkamäärä isommassa olisi riittänyt, sen sijaan tuo pienempi pipo on aikuisenkin päässä aika mukavan napakka. Puikot 3mm ja kavennukset sovellettu vanhasta piposta, osin oman pään mukaan.
Enkä voinut vastustaa kiusausta esitellä pikkupipoa Novitan tyyliin, johon ainakin Laura ilmaisi (v)ihastuksensa tuoreimman Novitan ilmestyttyä.11-vuotiaan kummipojan lahja tuottaa joka vuosi päänvaivaa, mutta tänä vuonna päätin, että saakoon liekkipipon, tykkäsi siitä tai ei. Onneksi lueskelin blogeista muiden kommentteja viime syksyltä pipon suuresta koosta ts. korkeudesta ja osasin vähän muokata sitä matalammaksi. Muokkausta tarvittiin kyllä senkin vuoksi, että tein pipon 7 veljeksestä nelosen puikoilla, enkä Nallesta kuten Novitan syksyn 2005 nuorisoliitteessä olleessa ohjeessa oli. Silmukoita pipossa oli 93 ja mallikuviota madalsin kuutisen kerrosta.Tein myös kavennukset huomattavan paljon nopeammin kuin ohjeessa, ehkä joku 12 krs yhteensä. On ihan pakko kehua, että pipo on ainakin omassa päässä tosi hyvän tuntuinen. Tyyli ei ehkä ihan osu kohdalle, muuten voisin pitää pipon itsekin!

Tupperin kippo kertoi olevansa hyvä pingotusalusta, tämä vinkiksi Katjalle, joka suunnitteli joku aika sitten kaalikerää vastaavaan virkaan.Kertokaapa teenkö vielä kirjailut tuolla keltaisella? Muuta lankaa en aio hankkia, koska en käytä keltaista mihinkään. Ja taustaksi voin mainita, että neula pysyy kädessäni kehnosti, joten tulos epäilyttää.

8 kommenttia:

 1. Pipo näyttää hyvältä myös ilman keltaista. Silmukoiden jäljentäminen ei ole vaikeata. Mutta jos epäilyttää niin itse jättäisin noin.

  VastaaPoista
 2. Minustakin pipo on hyvä tuollaisenaan.

  VastaaPoista
 3. Minä jätin omasta pipostani keltaisen pois, kun en saanut hyvännäköistä. En kyllä yrittänytkään jäljentää silmukoita vaan tehdä keltaisella vaan ohuen rajauksen liekkeihin. Mies kommentoi, että on parempi ilman, niin purin ne pois :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Taitaa tosiaan olla viisainta tuhota pipoa. ;) Silmukoiden jäljentämisen kyllä osaan, mutta juuri tuollaista rajausta olin siihen miettinyt. Jossain blogissa sitä oli kai kokeiltu varsipistoin, jos muistan oikein. Tuo Novitan vihkosen kuva on niin surkean pieni, ettei siitä saa kunnolla selvää miten se on tehty, puhumattakaan, että ohjeeseen olisi kirjoitettu mitään asiasta!

  VastaaPoista
 5. Olet alkanut jo joululahjatehtailun.Hienoa!

  VastaaPoista
 6. 2o 2n on oikein hyvä ohje myös meille muille dementikoille. Joskus ei vaan jaksa muuta kuin tikuttaa ilman ajatusta ja suurempia laskutoimituksia. Pipot valmistuu muutenkin mukavan nopeasti.

  VastaaPoista
 7. hei! Joko teillä on perheenlisäystä ?? Kyselee kerhon täti uteliaana ;))

  VastaaPoista
 8. Itse tein viime talvena kaksi liekkipipoa Woolista. Keltaiset reunukset kirjoin liekkeihin varsipistoilla ja hyvä tuli. Nyt pipoja on pidetty niin paljon, että neule on ihan nyppyistä, mutta eivät malta pojat vieläkään luopua pipoistaan!

  VastaaPoista