27.10.2006

Kirjakatsaus


Hisdal, Solveig: Kuviot silmukoiksi, Jaacks, Hanna: Nyt neulomaan, Talvitie ja Tammi: Huovutus hieroen rullaten ja pistellen
Sandvik, Gro: Helpot myssyt ja pipot, Stanfield ja Griffits: Neulojan käsikirja


Alkuviikolla kävin pitkästä aikaa kirjastossa. Mukaan ei tarttunut mitään kevyttä lukemista, mutta neulekirjoja siitäkin edestä. Oli muuten aika mielenkiintoista käydä kirjastossa vauhdikkaan taaperon kanssa. Sitä mukaa kun ehti katsella itselle kirjoja, oli taapero napannut sen seitsemän kirjaa paikoiltaan ja viipotti hyllyjen välissä. Se kolmas käsi kuuluisi kasvaa äidille siinä vaiheessa viimeistään, kun on toinen tulokas mahassa!


Sandvikin hattukirjan muistan lainanneeni joskus aiemminkin, mutta mukava ylläri oli se, että tuolta löytyi taaperolle kypärämyssy. Sattumalta jossain blogissa näin vähän aikaa sitten juuri tuon näköisen myssyn, kun vaan muistaisi missä! Muistelen, että ohje kaipasi ko. bloggaajan mielestä vähän parannusta.Hattukirjan hauskuus olivat nämä myssyt, pitäisiköhän mies tuollaisesta? ;o) Mutta vakavasti pohdin tuota ylävasemmalla olevaa myssyä itselleni siitä Kuopion käsityömessuilta ostamastani Araucanian käsinvärjätystä villalangasta.
Kirjassa on näiden lisäksi paljon erilaisia hattumalleja ja upeita kirjoneulemalleja. Kirjailijan alkuperämaan arvaa heti kun katsoo kirjoneuleita eli norjalaista perinnettä on ujutettu kirjaan mukaan, vaikka monet mallit ovatkin ihan moderneja.Huovutuskirjassa oli kaikkea hauskaa ja hyviä ohjeita. Sääli vaan, että omien taitojen suhteen alkaa olla sellaista realismia*, ettei edes viitsi noita eläimiä kokeilla, vaikka ne ovatkin tosi ihania ja taaperokin rakastaa tutkia tätä ammu-kirjaa.

(*Pelkkä konehuovutus saa minut nykyään raivon valtaan, saati sitten neulahuovutus!)Hisdalin kirjassa on aivan ihania tunnelmakuvia monta aukeamaa ja ohjeet on sijoitettu kirjan loppuun. Tämäkin kirja on norjalaista alkuperää. Tuo jakku on minusta hurmaava, tekisi mieli kokeilla sitä joskus.Sama jakku löytyy myös toppiversiona.Tästä vauvan neulesetistä tuli heti Ilun kirjoneuleet mieleen.


Traktorisukkien ohje kelpasi Novitaklubin ekstraideoihin ja muutamassa päivässä sain nuo langat kotiini. Joko neiti Papupadan äiti arvaa mitä pukinkonttiin on tulossa Goldista?
Jokohan sitä kehtaisi nyt heti lopettaa Novitan kestotilauksen, kun sai nuo langat?! ;o)

1 kommentti:

  1. Minä ainakin tein helpot myssyt kirjasta lapsen kypäräpipon. Suurin ongelma oli se, että mallin mukaan tehtynä myssyn kasvoaukko on tosi pieni ja kaulaosa ei istunut hyvin. Minusta ainakin seuraavat asiat pitäisi muuttaa: pidempi resori kaulaan -> kuvan lapsella on ainakin 8 cm resori ja ohjeessa muistaakseni on 4 cm. Toinen on se, että kasvoaukko kannattaisi aloittaa varmaan heti resorin jälkeen.Muutenhan ohje oli selkeä ja helppo tehdä.

    VastaaPoista