15.10.2006

Käsityömessut ja vaippaompelua

Satuinpa illalla lukemaan neuleblogeja ja törmäsin Minnien blogissa ihaniin ostoksiin. Ja tottakai piti sännätä itsekin messuilemaan, vaikkei alunperin ollut edes tarkotus. Samoilla kojuilla näköjään pysähdyttiin kukkaron kera. :)Angorianan kojulla oli myynnissä angoralankaa ja muutakin käsinvärjättyä villalankaa. Angorat huutelivat kutsuvasti, mutta ostin sittenkin ihan vain villaa, josta syntyy huivi. Parhaimmat värit olivat nimittäin juuri villalangoissa, lauantaina oli kuulemma myyty jo suurin osa angoravillalangoista. Myyjä oli todella mukava, keskusteltuamme neuleblogeista, sain kaupan päälle angoravillalangasta neulotut ranteenlämmittimet (jotka kuulemma sopivat vaikka vauvan säärystimiksi, ja siihen käyttöön ne ehkä tulevatkin). Taapero onnistui myös hurmaamaan ja hänelle täti lahjoitti taaperon kielellä "ammon" eli huovutetun pallon.Suomen Käsityötarvikkeella
oli myynnissä ihanaista Noroa, Colinettea, Araucanian Atacama alpakkalankaa ja villa- ja puuvillalankoja.

Alpakka oli niin pehmoista, että nuo vyyhdet muuttivat meille. Samoin 100g Araucania villalankaa. Huomaatteko väreissä mitään yhtenevää linjaa?? Ruskea kauteni tuntuu vaan jatkuvan!Eilisen kulutin ompelukoneen ääressä. Lukuisten "älä kiipeile, älä ota saksia, älä koske ompelukoneeseen" - lausahdusten lisäksi syntyi kolme vaippaa. Kaava on Kestovaippainfosta saatava Mummut (en jaksa nyt linkittää). Vaipat ovat sisätäyttövaippoja, joissa on Myllymuksujen kuivaliinakangas sisäpintana ja ihan kangaskaupan tarranauhat. Ulkopintana turkoosissa vaipassa on vanha käsipyyhe, ihanan pehmoiseksi kulunut. Vaaleanpunainen pupuflanelli on vuodelta -93: se on ollut taaperon serkun kestovaipoissa, mutta sai nyt uuden elämän. Todella laadukasta flanellia kun on kestänyt useamman lapsen vaipatuksen ja edelleen pelittää, nyppyä toki on. Nämä vaipat ovat kokoa S.

Ruudullinen flanellikangas on omasta vanhasta pyjamastani ja tuon vaipan koko on reilu M eli menee taaperolle. Taapero tosin testasi kaikkien vaippojen hattuominaisuudet ja ovat siihen käyttöön kuulemma kaikkein parhaat.

Lisäksi ompelin yhden kuivaliinalisäimun ja sen vieressä oleva kälyni ompelema flanelli-imu + kangastilkku on peräisin em. vanhoista kestovaipoista. Silloiset kangasvalikoimat on olleet paljon ihanampia kuin nykyään!

4 kommenttia:

 1. :D Netti on tehokas media :) :) :) Kyllä kannatti lähtee, eikös vain?

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavia ostoksia.

  Minä olen kanssa paininut kivojen kankaiden puutteen kanssa, kun olen ommellut kestovaippoja. Kirpputoreilta onneksi löytää aina välillä aarteita. Varsinkin kivaa flanelia on minusta vaikea löytää.

  VastaaPoista
 3. Tulin taas tänne kurkistelemaan,mitä kivaa olet taas saanut aikaan.Ihastelen noita kestovaippoja.Varmaan hyviä käytössä.Eikä ole pesuongelmia niinkuin muinoin.Ilman konetta pesin ensimmäisen vauvani pyykit.Toisen syntymän jälkeen sain pesukoneen ja sitten pian ompelukoneenkin!Kolmannen kanssa kaikki kävi jo kuin leikki.

  VastaaPoista
 4. Kanerva, tosiaan flanellivalikoimat on nimenomaan ne mitkä on kehnot. Ja nykylaatu on ihan toista. Ostin Eurokankaasta kuvioflanellia ja se on melkeimpä huonommassa kunnossa kuin tuo vanha flanelli!

  Famu, totta, kestovaippojen pesu on nykypäivänä naurettavan helppoa verraten entisaikoihin! Ja vaipat ovat kehittyneet huimasti, on monenlaisia kuorivaippoja, jotka huolehtivat siitä, ettei vaatteet kastu. Itse asiassa meidän megapissijäpojalle kestot olivat ainoa vaihtoehto millä yöllä saatiin sänky pysymään kuivana!

  VastaaPoista