27.3.2008

Nine-to-five socks

Näiden sukkien ohjeeseen ihastuin ensinäkemältä. Sukat ovat juuri makuni mukaisesti napakat ja toivon että eivät merkittävästi löysty käytön myötä.

Kuvassa sukat näyttävät liian pieniltä kun varpaat pullistelevat kärjistä. Tämä oli kuitenkin tietoinen valinta, koska kokemus on opettanut, että melkein kaikki neulomani sukat venyvät jonkin verran pituutta ja se jos mikä on ärsyttävää.

Sukat ovat siis miltei täydelliset. Sisua meni noin 65g, joten varsia olisi voinut vielä jatkaa, mutten osannut arvioida langanmenekkiä oikein.

Nämä olivat ensimmäiset Sisusta neulotut sukat ja taitavat jäädä viimeisiksi. Lanka oli ihanaa neuloa ja väri täydellinen kevään vihreä (ehkä tuo keskimmäinen kuva on lähimpänä totuutta. Mutta sitten tulee se mutta. Viimeisessä kuvassa sukat on vastavalmistuneiden pingottimien sisällä ja ne ovat olleet jalassa noin 2 päivää. Kantapää on huopunut heti noin paljon! Sukat toki olivat pitkällä kävelyllä (sinkoilua Tallinnassa lankojen perässä, ks. edellinen postaus) mutta ei niiden nyt noin nopeaan tulisi kulua.


Niin, ne pingottimet. Vanhat pöytätabletit koti kodista ja sakset sekä mittanauhaa. Olen aika tyytyväinen, ehkä noita pitää vähän vielä terän osalata muotoilla eli kohta mulla on vaan kasa silppua jäljellä.

2 kommenttia:

  1. Apua, pitääkö sukatkin pingottaa... kääk - paljastan nyt tämänkin aukon yleissivistyksessäni ;-). Itsekin olen muuten huomannut saman, että pitää neuloa alkuun vähän naftit sukat, ettei käytössä lösähdä jaloissa pyöriviksi lörppänöiksi. Hyvä tietää, ettei kannata Sisuun uhrata aikaa/rahaa, kyllähän kunnon sukan pitää kestää aktiivikäyttöä huopumatta ja virumatta heti ankeaksi. On jo ihan tarpeeksi noita nöyhtääviä lösökasoja käytössä...

    VastaaPoista
  2. Oho, aika jännä ilmiö sun sukissa kyllä. Vaikuttaiskohan Sisussakin sitten se väri? Mun sisusukat nimittäin ei tosiaan ole huopumisesta kuulleetkaan :o

    Mites muuten noi tabletista askarrellut pingottimet toimii? Mulla on muutamat puiset, mutta ei niitä raaskisi ostaa ihan vain satunnaisten lahjasukkien tekoon. Onko ne tarpeeksi tukevat, ja onko sulla ihan yksinkertasena se tabletti siinä? Kaikki vinkit otetaan vastaan ilolla :)

    VastaaPoista