17.8.2009

Tossut ja huivi

Kiitos myötätuntokommenteista. Tällaistahan se elo lapsiperheessä on, joskus vaan vähän liikaa kaikkea yhtä aikaa. Ehtiihän sitä sitten nukkua kun lapset lentää pesästä, vai miten se oli?

Ystävä sattui ilmaisemaan toiveensa kantoliinailuun sopivista huovutetuista tossuista ja niinpä tein yllätykseksi nämä tossukat. Varsi on Nallea varastoista (hassua miten tämä sävy näyttää aina kuvissa ihan erilaiselta, sinisemmältä) ja teräosa virolaista hahtuvaa. Ohje omasta päästä, olivat aika hurjan näköiset huovuttamattomina, mutta huopuivat aika mukavasti suunnilleen sellaisiksi kuin aattelinkin.

Koekäyttäjänä kuopus, joka on jo muuten kaksi kuukautta iältään.

*rumpujen pärinää* Pitkällinen inhokkiprojekti on valmis. Miehen täti pyysi neulomaan ostamastaan tikapuulangasta jonkinlaisen huivin, kun omat kädet eivät siihen enää pystyneetkään. Tein Minttumaari-tyylisesti levenevän niskasta aloitetun huivin, johon vaan sovitin yksinkertaisen "langankierto, kavennus"- mallin. Muuten hyvä, mutta kun tuota lankaa ei voi pingottaa, huivin muoto ei pysy tarpeeksi leveänä.

Hapsut tein painoksi, että neulos vähän avautuisi, mutta se ei auttanut tuohon leveysongelmaan. Vaan olkoon, en jaksa kyllä purkaakaan, jospa tuolle käyttöä silti olisi.

Sukkasatoon päätin lähteä mukaan, joskin enpä tiiä miten ahkerasti ehdin sukkia tekemään.

2 kommenttia:

  1. Siis aivan uskomaton juttu, että sinä ennätät vielä neuletöitä tekemään tuollaisen ihanaisen vauvelin (ja muutaman muun) lisäksi. Nostan hattua ja kumarran!

    VastaaPoista
  2. Minna, en minä ehdikään, ainakaan niin paljon kuin mieli tekisi. Lisäksi käsitöihin käytetty aika näkyy kyllä huushollin siivossa... ;)

    VastaaPoista