13.2.2010

Sydämiä ja kukkia ystävänpäivään


Halusin muistaa ystävää pitsisukilla ja samalla koukuttaa hänetkin kokeilemaan ohuita sukkalankoihin.

Sukkien malli Hearts and Flowers on Wendy D. Johnsonin kirjasta Socks from Toe Up. Kaunis ja addiktoiva malli, jossa on kyllä mahdollista tehdä monenlaisia virheitä, vaikka kuvitteleekin jo osaavansa kuvion. Mallin myötä opettelin ja ihastuin Judy's Magic Cast-On:iin. Linkin ohjeessa se tehdään sukkapuikoilla, mutta minä aloitin sukat Wendyn kirjan mukaisesti pyöröillä.

Lankana näissä on Schoppel-Wolle Zauberball ja väri Mustaviinimarja. Lanka oli jännän väristä ja pitkät väriliut sopivat minusta hyvin tähän malliin, mutta neulominen epämiellyttävä yllätys. Aluksi tuntui, että se on niin tiukkakierteistä, että lanka menee koko ajan kierteelle, varsinkin kun neuloin näitä yhtä aikaa pyöröpuikoilla. Toiseksi lanka tuntui huopuvan ja pörröttyvän, purkaminen oli siis tuskaa. Loppuvaiheessa kerä ei tuntunut enää niin pörröiseltä ja silmukatkin alkoivat iloisesti pudota, jos täytyi purkaa. En oikein usko, että ostan tätä jatkossa, vaikka olisikin kohtalaisen halpaa lankaa. Melkein 1,5 kerää tätä jäi (kulutus 66g), mutta niistä ehkä jotain muuta kuin sukkia.

Samainen ystävä houkutteli lankakimppaan pian lopettavaan UmmaLullan puotiin. Jos merinovilla maksaa 1,20€/50g, on vaikea kieltäytyä... Kaikenlaista muutakin koriin päätyi näiden lankojen lisäksi. Punaisesta Perendalesta syntyy villikset kuopukselle ja ensi kertaa pääsen kokeilemaan tiskirätteihin hamppulankaa.

Mietin tässä, että pitäisikö blogin luokitus vaihtaa langanostoblogiksi neuleiden sijaan, sen verran ahkerasti on taas lankaa kertynyt, vaikka entistä varastoa oli tänä vuonna tarkoitus pienentää rankalla kädellä. Kahdessa ja puolessa vuodessa lankojen määrä on nimittäin miltei 2,5 kertaistunut!

Kotona jatketaan sairastamista ja keskiviikkona haettiin pienimmälle lääkkeet korvatulehdukseen. Hiljalleen näyttää jo paremmalta, vaikka harvinaisen sitkeä räkis tuntuu olevankin.

5 kommenttia:

 1. Upeat sukat, ihana lahja ystävälle!

  VastaaPoista
 2. Voin kertoa, että ystävä on erittäin otettu ja suuresti ihastunut sukkiinsa <3 (Ja ehkä paljastan senkin, että ihan hirmuista painostusta ei lankatilaukseen tarvittu... ;D)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kangaskasa ja Mari!
  Rusina, hys hys...

  VastaaPoista
 4. Suloiset sukat! Miulla on yksi iloisenkirjava zauberball kaapissa odottamassa...

  VastaaPoista