25.7.2010

KYH 26.

Kaikki KYHit on nyt tehty. Viimeisimmän jaksoin silittää + pingottaa eilen. Puuvillakin ihmeesti kesyyntyy kun kostuttaa kunnolla ja tylysti painelee raudalla. Villahuiveja en ihan näin ronskisti sentään käsittele!

Taas ollaan samaa sarjaa tyttösen kanssa, hänelle tein aiemmin Roosa-huivin. Onneksi nuo helteet näkyy jatkuvan, että tätäkin ehtii käyttämään. (Onneksi ja onneksi, mulle piisaisi kyllä vähempikin lämpötilalukema!)
Pitsimalli löytyy ainakin Martha Watermannin kirjasta Traditional Knitted Lace Shawls. Pitsin nimi on Willow (eli Paju) ja jos tekisin tästä ohjeen, ei ainakaan tuolla nimellä kannattaisi huivia paiskata. Pelkästään Ravelrystä löytyy pari sivua erilaisia Willoweja tai niiden johdannaisia. Ei silti, ei tästä ohjetta tule. Vähän mörvelön vikaa nimittäin mallissa, mutta pysyyhän tuo päässä sentään.
Pitkästä aikaa kaivoin helmiäkin esille. Isoimmat lapset kun oli mummolassa eikä näpertämässä kaverina helmirasioita. Ihan perussetti kauniin lamppuhelmen ympärille. Laitoin korupiikin ensiksi tämmöiseen korvakorutappiin, mutta on niin painavat helmet että toimii paremmin avokoukkujen kanssa. Tämmöiselle hömelölle olisi ollut parempi laittaa lukittavat koukut, mutta niitä ei nyt ollut.

5 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon. KYH-urakkasi on valmis.

  VastaaPoista
 2. Oi onnea ah autuutta!
  Mulla on vielä kuusi jäljellä, ja taitaa jäädä vähän kesken.. Vielä on onneksi muutama päivä aikaa loppukiriin..

  VastaaPoista
 3. Kiitos Inkeri!
  Mrs. Marple, tsemppiä loppukiriin. Mulla ei olisi tullut ikinä valmista, jos suurin osa töistä ei olisi ollut niitä nopeaakin nopeampi kukkasia. ;)

  VastaaPoista
 4. Onnea urakan loppuunsaattamisesta :D Kaunis pitsi.

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon urakan loppuunsaattamisen johdosta!

  Kylläpäs ovat muuten värit sävy-sävyyn huivissa ja korviksissa! (Kauniit helmet!)

  VastaaPoista