2.6.2013

Mittatilauspolvarit

Mullapa on uudet sukat ja niistä tuli kerrassaan ihanat! Käytin ensimmäistä kertaa Ullan Mittatilauspolvareiden kovasti kehuttua ohjetta ja totta tosiaan, ohje on mitä mainioin. Sukkien lanka on siis Ammaxilta peräisin olevasta yllärikerästä. Joku oli jaksanut pistää langan todellakin kunnolla pätkiksi, niin että raitaa syntyi herkkuväreistä ja neulominen ei käynyt tylsäksi.

 
Kuvien ottaminen viivästyi näiden helteiden takia, mutta iltamyöhällä menin urhoollisesti itikoiden syötäväksi ja lapset räpsivät kuvia miehen ollessa töissä. Ei jostain syystä houkuttanut kiskoa jalkaan polvisukkia kuvausta varten. Huomaathan myös yläkuvan kesäsääret, naarmuilla ja mustelmilla. Kävin vähän istuttamassa koivuntaimia tuonne takapihan ryteikköön. Homma jäi mukavasti kesken ja kun ennusteita katsoo, niin ei ainakaan yhtään paremmassa kelissä sitä pääse jatkamaan.


Sukat on neulottu 2mm puikoilla ja vaikka sisäinen perfektionistini harkitsi hetken langanpäiden päättelemistä, muistin, että se yks sukkagurukaan ei ollut päätellyt ja perustelutkin oli varsin mainiot. Niin että en minäkään viitsinyt.

Yllärisukkiin käytin 115g grammaa lankaa. Tein sukkia niin pitkälle kuin yllärikerästä riitti ja sitten otin mustaa omasta varastosta ja neuloin sen mukaan mustaa ohutta kuminauhaa. Vaikuttaa pahasti siltä, ettei pito silti riitä, vaan pitää kehitellä jotain.


Sukkien kanssa päässä alkaa soida "kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun" ja tekee mieli vähän hypähdellä sinne ja tänne. Ehkä nämä eivät ole parhaimmat työsukat, mutta aivan varmasti tulevat olemaan yhdet lempisukistani.

Sukat on siis kuvattu ilta-auringon valossa, joten kuvat on ylivalottuneita. Ekassa kuvassa värit on ehkä lähimpänä totuutta.

23 kommenttia:

 1. Mahtava väriräjähdys :D Mut hiki tulee pelkästään kuvia kattoessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa, hiki tosiaan tuli, mutta iltaysiltä pystyi jo kuvia ottamaan. :D

   Poista
 2. Pirtsakat, ihanat, kun nuo vetäisee jalkaan niin varmaan väkisin tulee hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, hymyilemättä ei noita sukkia voi katsoa. :)

   Poista
 3. Hauskan pirtsakat sukat, niin iloiset! Huh, noissa langanpäissä olisikin ollut päättelyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en ole ihan sun tasoinen masokisti päättelyssä. ;D

   Poista
 4. Nehän ovat upeat! Mitkä värit! On ollut onnistunut yllärikerä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätäpä minäkin ihmettelin ja ihastelin neuloessa, ihan kuin olis tosiaan suunniteltu joka raita paikalleen!

   Poista
 5. Tuota päättelyasiaa mä en tosiaan aiemmin tullut ajatelleeksikaan - onneksi et päätellyt! Koska masokisteilu on ihan kahjoa. :D Noi on kyllä upeet, ihanan iloiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja just nyt tekis mieli alkaa päätellä niitä. :D

   Poista
 6. Nuo on ihanat! tosi kauniit värit!

  VastaaPoista
 7. Ooh, ihanat Peppi Pitkätossun sukat!

  VastaaPoista
 8. Vallan kivat niistä teitkin :)
  Juur suunnittelin tekeväni omasta kerästäni heinäkuun kahelien sukkahaaste kaliin.. -jestas tätä ulos antia-
  Jos vain maltan enää oottaa (kerä ehti olla jossain välissä kateissakin.. onneksi löyty (yllättäin sieltä minne olin laittanu..)
  -ammax-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, jännä nähdä mitä niistä mun jämistä syntyy, mutta ei ne kyllä ole läheskään niin ihania kun nämä sun, vähempi värejä ja tummaa, mutta josko olisi iloa silti. :)

   Poista