20.12.2005

Kootut selitykset


Sinä aikana kun olen neuleblogeja lukenut, olen huomannut, että niissä toistuu miltei poikkeuksetta kaksi seikkaa: Lankojen hamstraus ja useat keskeneräiset työt. Aluksi kuvittelin, että pääsen kehuskelemaan olevani tässä suhteessa poikkeava neuloja, mutta kuinkas sitten kävikään.

Minulla oli pieni aavistus siitä, että voisin olla sittenkin lankahamsteri, vaikken ehkä pahimmasta päästä. Punnitsemaan en ryhtynyt, mutta alla lankani arvioitavaksenne.Äänestä asteikolla 1(vain lievää riippuvuutta lankoihin)...5(langat loppuvat maailmasta aivan varmasti mikäli en osta niitä viikottain) millä tasolla olen ja tunnusta myös oma riippuvuutesi, jos uskallat!
(Puolustuksekseni voin kyllä mainita, että olen saanut osan, ainakin neljänneksen, noista langoista ja osan on mies pyytänyt ostamaan tai jopa ostanut, jotta toteuttaisin jonkun hänen suunnitelmistaan *seliseliseli*)

Rehellisesti voin kuitenkin sanoa, että minulla ei ole tapana aloittaa uutta työtä, jos entinen ei ole valmis. Lasken valmiuden kuitenkin siitä, että työ on kursittu kasaan, vaikka ihan kaikkia langanpäitä ei olisikaan vielä päätelty. Mutta sitten pengoin käsityökoriani, joka on ollut viime aikoina piilossa blogivauvan utelialta sormilta. Sieltä löytyi tämä..., joka odottaa sitä, että yhdistän sen ao. peittoon ja teen vielä muutaman kappaleen noita pyörylöitä lisää. Luulen, että olen tehnyt pyörylän noin 2 vuotta sitten. Päiväpeitto puolestaan on ikuisuusprojekti, jonka aloitin muistaakseni vuonna -99!(Pieni selittelijä minussa haluaa kertoa, että tämä peitto on kuitenkin ollut käytössä eli "valmiina" parin kolmen vuoden ajan. Mutta alkuperäinen ideani "säästän kun teen päiväpeiton itse" hieman kärsi, sillä lankaa meni arvioitua enemmän!)

4 kommenttia:

 1. En ole tainnut toivottaa sinua vielä tervetulleeksi bloggaamaan, joten tässä tervetulotoivotus.

  Sitten siihen riippuvuuskysymykseen: erittäin pahasti riippuvainen kategoria ainakin 5 :-). Lankoja on varastossa varmaan sellaiset viitosella alkava luku ja joku luku perään, en ole jaksanut kesän hervottoman lankahamstrauksen jälkeen laskea. Mutta olen sen verran omituinen lankahamsteri, että ostan harvoin lankakaupasta tai marketista, mutta kirpputorilangat ja ebay ovat minun heikkouteni. Kun halvalla saa, on pakko ostaa vilenimäiseen tyyliin :-). Nyt olen ollut jo jonkin aikaa langanostolakossa ja se on pitänyt hyvin. Ja kyllä lankavarasto on tainnut pienetäkkin aika kivasti vuoden aikana, en taida ihan päästä 10 kiloon, mutta aika lähelle kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Seliseli... äänetetään.... vaikka 2(ihan aina ei tarvii lankakaupas käydä-aste) ja 4(vakavaa lankapuutetta, kroonistumaan päin?)... joista jälkimmäistä itse edustan.... ;)

  VastaaPoista
 3. Aika hyvin olen päässyt kuiville hamstrauksesta. Aikaisemmin olin varmaankin yksi pahimmista kun vertaa siihen, etten ole edes kauaa neulonut. Nyt olen kutistanut varastoni kymmenekseen entisestä lahjoittamalla ja myymällä lankoja. Lankani tulevat nykyään pääosin sponsoreilta.

  Mitä tulee keskeneräisiin neuleisiin niin minulla on yksi laatikko, joka sisältää meikän salatun paheen: keskeneräisten neuleiden hautausmaa. Uskon, että vielä joku päivä saan niistäkin tarpeekseni ja heitän koko roskan menemään! Uutta ideaa ja toimeksiantoa kun pukkaa koko ajan lisää.

  Muutama työ on aina kesken. Niitä sitten tehdään tärkeys- ja inspiraatiojärjestyksessä valmiiksi ja jotkut heitetään sinne keskeneräisten neuleiden hautausmaalle.

  Aika stabiili siis tilanteeni tällä osin, vaikka muuten melko häiriintynyt neuloja olenkin.

  VastaaPoista
 4. veikkaukseni olisi, että olet hamsteritasolla 3,5. toisten hamsterien blogien lukeminen saattaa ulkopuolisen silmillä katsottuna pahentaa lankakuumettasi, mutta varmasti itse et tunne itseäsi lankasairaaksi lainkaan, vaan elämä saa lisää sisältöä. nimittäin lisää lankaa :D minun omaisuuteni on melkein pelkästään lankaa ja kangasta ja kaikenlaisia käsityötarvikkeita. mutta minkäs sille voi, kun se on harrastus, ammatti ja työ.

  VastaaPoista