24.8.2006

Baudelaire

Hemmetin Picasa! Kokeilin Blog this -nappia ja sain tehtyä kätevästi postauksen suoraan sen kautta. Niin kätevästi, että postaus katosi samantien kun sen lähetti, eikä ilmestynyt minnekään. Äly ei tietysti sanonut, että olisi voinut edes kopioida tekstin ennenkuin lähetti sen. Toimiikohan tuo kenelläkään muulla?


Jokatapauksessa asiaan, Baudelaire -sukat siis valmistuivat muutama päivä sitten. Vaikka itse sanonkin niin niistä tuli ihanat! Inhoan löpsöttäviä villasukkia ja kärjestä aloittaminen tuntuu ratkaisevan sen ongelman. Toinen apukeino taitaa olla Novitan lankojen välttäminen...Villasukka on muuten tehnyt ohjeesta käännöksen, josta oli erityisesti iloa kantapäätä tehdessäni. Tuo kantapäämalli on muuten minusta tiimalasiakin mukavampi, istuvuus on ihan huippuluokkaa.Lankana on Hjätegarnin Sock ja menekki 2,5 mm puikoilla tehtynä vain 50g! Tuota lankaa on pakko hankkia lisää. Itseasiassa miekkonen tilasi jo noista itselleenkin sukat, joten kai tässä on ihan pakko raahautua lankakauppaan joku päivä. ;o)
Alkuperäiseen ohjeeseen nähden vähensin terästä silmukoita muistaakseni 6 ja sovelsin kantapään sopivaksi tälle määrälle. Varressa on sitten mallikuvion vuoksi normaali määrä silmukoita. Lisäksi muutin mallikuvion kavennusten paikat, jolloin lehtikuviossa ei tule "hyppäystä" reunassa. Päättelynkin tein perinteisellä tavalla, ommellusta versiosta ei tullut siisti. Löysä kyllä, mutta en osannut tehdä sitä kauniisti.

3 kommenttia:

  1. Kiitos!!! Korjasin ohjetta heti saman tien. Arvasin jo kääntäessä, että jotain häikkää ihan varmasti jää...oli sen verran rivien ja silmukkamäärien tihrustusta. Kauniit sukat olet kuitenkin tehnyt ja olen ihan samaa mieltä tuosta kantapäästä, se istuu upeasti, tosin ilman ohjetta minun voisi olla hankala sijoittaa sitä oikeaan kohtaan. Mutta kyllä minä vielä joskus yritän! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. kauniit sukat! minä tykkään kanssa tuosta langasta. minulle vaan kävi niin etten päässyt kun vähän yli kantapään toisessa sukassa (knittyn hedera) kun lanka loppu. mutta kaupastahan sitä saa lisää :)

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat! Alle 3,5 mm:n puikot ovat minun mittapuullani aika extremeä. =)

    VastaaPoista