29.8.2006

PikasukatTajusin että syksy lähestyy, eikä taaperolla ole vieläkään äidin neulomia villasukkia. Sukellus lankavarastoon tuotti tuloksena vanhaa seiskaveikkaa, vieläkö muistatte aikaa ennen pätkävärjättyä tai raitalankaa? Rumaa, mutta saa kelvata, taapero ei ole vielä vaatteistaan järin kiinnostunut.Kuvia piti ottaa muutama ennenkuin tuli jotain julkaisukelpoista, pikasukat siis myös muuten kuin valmistumisnopeutensa puolesta. Tein nämä baudelaire-sukkien innoittamana kahdeksikko aloituksella ja samaisella kantapäällä. Kantapään arviointi onnistui aika kivasti tälläkin kertaa, ehkä hieman liian aikaisin aloitin lisäykset, mutta korjasin sitä sitten muualta.

Ai niin, aloittaessani sukkia huomasin, että hongkongilaisista 3,5 mm puikoista yksi on kokoa 3 mm, vaikka painatus puikossa kertoi muuta. Kokeilin huvikseni reklamoida, vaikka kaupasta oli jo useampi viikko. Vastaus tuli samana päivänä ja puikot tänään, siis noin viikossa jälleen! Hyvää palvelua todellakin.

Jos muu kuin vauvojen kestoilu ällöttää, voit lopettaa lukemisen tähän.Ompelin viimein muutaman kestopikkuhousunsuojan. Koska kuulun kuppeilijoihin, en innostu muusta kestoilusta enkä tiedä innostuisinko muutenkaan, mutta nuo phs:t vaikuttaa tosi mukavilta, eivätpähän ainakaan hiosta kuten kertakäyttöiset mallit!
Phs:t on tehty vaippakankaiden jämistä. Kahdessa on Ressu-flanellia, sisällä froteeta ja ulkopinnassa sherpaa. Ressujen alla on sherpa+joustofrotee ja viimeisessä pelkkää joustofroteeta, jonka ompelu ei muuten onnistu minulta siististi. Saumurikin olisi ihan kiva, mutta näillä ompelumäärillä tuo ikivanha ompelukone riittänee.

Blogger on muuten oikutellut ihan mahdottomasti, tämä on jo kolmas llta kun yritän postata. En meinaa päästä koko sivustolla, mutta kuvien lataaminen on onnistunut moitteettomasti, jos sivuille pääsen.

4 kommenttia:

 1. Minullakin on ollut ongelmia Bloggerin kanssa: sisään pääsee, mutta postaukseen ei meinaa millään saada kuvia.

  Minunkin pitäisi vääntää lapsille sukkia. Jos jaksan, teen aina 4 samanlaista, koska sukkia katoaa aina. Miten? Karkaavatko ne postiluukun kautta vapauteen?

  VastaaPoista
 2. Tänään Blogger on toiminut lukijan kannalta ihan ok, mutta parina edellisenä iltana kommentoiminen on ollut tosi tuskaista.

  VastaaPoista
 3. Minusta nuo taaperon sukat ovat ihastuttavat. Ja kestoilu kaikissa muodoissa on minustakin kivaa.

  VastaaPoista
 4. Ihan hyvännäköiset sukat taaperolla!

  Tuosta kestophs:stä kyselen, itsekin tuoreena kuppeilijana niitä taidan tehdä jahka saan taas äidiltä ompelukoneen lainaan, niin että mitä tuo mainitsemani sherpa on? Mikä muu kävisi sen sijaan?Pysyykö tuollaiset ilman nepparijuttuja tehdyt suojat paikallaan? Varmaan vähän normaalia (kertakäyttöistä) pidempi saa olla?

  VastaaPoista