4.8.2006

Neuleystävä IRLMullapa onkin oikea neuleystävä (ja pikkasen nyt harmittaa, että salainen jäi hankkimatta...). Sain nuo Koolit jo kesäkuussä ylläripostina ja valkea seiskaveikka odottaa käsittelyä ja sitä, että taaperon nukkuessa ehtisi asiaan keskittyä.Floricat puolestaan tuli tilaustuotteena Novitan myymälän alesta samisen ystävän toimesta ja ne muotoutunevat pikkukakkosen asusteeksi jossain vaiheessa. Kiitos Kvilla, kun pidät huolen maalaisen lankavarastosta. ;o)Heti Knittyn ilmestyttyä ihastuin Baudelaire- sukkiin, mutta en tajua tuota mallikuviota. Jos neulon sen ohjeen mukaisesti, reunasta tulee minusta epäsiisti (ylempi mallikuvio tilkussa) ja jos vaihdan kavennukset toisiin reunoihin, saan siistimmän lehtikuvion (alempi osa). Onkohan tuo ylempi malli oikeasti tarkoitettu sukkiin, vai olenko vaan tyhmä?

Vietimme heinäkuun viimeisen viikon lomaillen ja kävimme pikavisiitin Ahvenanmaalla. Ihana paikka, mutta kovin perusteellisesti ei ehditty paikkoihin tutustua, kun molempina päivinä nukutettiin lapsi päiväunilleen ajamalla pitkin poikin mannerta...Paikan ihanuus olikin oikeastaan näissä langoissa. Kauppakeskus Sittkoff Galleriissa oli pieni putiikki nimeltä Therese Broderi. Kaupan lankanurkkaus vastasi ehkä keskimääräisen Anttilan lankaosastoa kooltaan, mutta siellä oli uskomaton määrä eri valmistajien lankoja. Regiaa, Sirdaria, Marks & Kattensia, Garnstudiota, Novitaa (myös vanhoja värejä tutuissa langoissa), Järbö Garnia jne. Alpakkaa ei ollut, mutta muuten melkoinen paratiisi! En kysellyt oliko varastossa isompia eriä tietyn väristä lankaa, mutta aika kivasti oli värivalikoimaakin. En osannut oikein keskittyä mihinkään, mutta sain sentään haalittua lankaa enemmän kuin jaksoin kantaa (miehen mukainen määritelmä). Vihreät Kittenit ovat menossa Kvillalle, muut saan pitää itse. :) Tilda lanka on mulle uusi tuttavuus, mutta aivan ihanan pehmeää (50% puuvillaa ja 50% akryyliä). Tuo Järbön puuvillalanka on puolestaan on ihanan väristä, niitä olisin voinut ostella enemmänkin...

3 kommenttia:

 1. Baudelaire-sukasta. Minusta ainakin tuossa sinun sukassani yläoikea-pitsilehti näyttää oikealta. Eli siihen kuuluukin tulla kavennuksiin sellainen "nyppäys" tai miksi sitä nimittäisi. Knittyn kuvissa se näkyy ohjeessa kaikkein parhaiten viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 2. Siinähän tämän neulomisen suola on: ideoita saa vaikka mistä ja aina voi itse soveltaa! Minäkin jo mietin, että haluaisin tuommoiset lehtikuviosukat, mutta ei symmetriset! Tai siis että symmetria kulkisi vähän eri tahtiin....mietitään :)
  Me ollaan näköjään tänään samaan aikaan koneella :)

  VastaaPoista
 3. Sain juuri salaiselta neuleystävältäni kolme kerää punaista alpakkaa ja olen oikein tyytyväinen, että lähdin mukaan.

  Olet valinnut ihanan sukkamallin!

  VastaaPoista