17.8.2006

Ensimmäinen laukkuni


Lankalaatikossa on marinoitunut muutaman vuoden Tenesseetä, jolle en keksinyt käyttöä. Tilanahtauden vuoksi vajaat 100 g muotoutui pikkulaukuksi.

Mallikuvio on Cairbren leskenlehtihuivista kevään Ullasta. Selasin muuten joku kerta laukkuvaihdon kuvia (en kyllä enää edes muista mistä blogista niitä katsoin) ja jos en ole ihan väärässä, niin joku muu ehtikin ensin käyttää tuota mallia laukussaan ja minä kun taas kuvittelin olevani kovinkin omaperäinen!Ompelin kassiin vuoren hääpukukankaastani (vuodelta -99 muuten, kamala miten vanha jo olen!). Tein kaksi sivutaskua, toinen avaimille ja toinen kännylle. No, oikeasti siis tuo avaintasku on vain liian pieneksi osoittautunut kännytasku, mutta tasku kuin tasku. Ja laukun pohjaan piti tulla tukipahvi, kunnes joku älypää ompeli vuorin jo kiinni tietenkin ompelukoneella. Eikä tuo irtopahvi oikein toimi. Seuraavassa laukussa ehkä onnistun jo paremmin, vaikka ihan kiva työkassi tuosta tuli noinkin.Olin lauantaina siellä luonnetestissä isojen tyttöjen kanssa. (Ai joo, tähän loppuu siis neuleasia, koirista kiinnostumattomattomat voi lopettaa lukemisen!) Rouva P, maanantaina 7 vuotta muuten, osoittautui vähän vanhaksi ko. testiin ja sen ennalta miltei arvasinkin. Tuomarin mukaan koira käveli testin läpi kuin toteemipatsas eikä näillä aamuilla tainnut välittää hyökkäyksestäkään, tappakaa sitten vaan... Joka tapauksessa rouva sai hyvät pisteet, vaikka olin ollut lähes varma, että tuo puolustaa itseään ja minua, mutta ehkäpä näissä kohtaa ikä painoi liikaa. Tervepäinen joka tapauksessa, kuten tiesinkin.

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu -1 Haluton
Taisteluhalu -3 Haluton
Hermorakenne +2 Suhteellisen rauhallinen
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausvarma
Loppupisteet 138 p.Neiti V, sunnuntaina 5 vuotta, puolestaan yllätti! Puolusti mammaa kuten kuvasta näkyy ja piti huolen, ettei hyökkäjä tule lähelle kun oli yksin seinässä kiinni. Lisäksi tuo kotona pehmosti käyttäytyvä arkajalka ei hätkähtänyt testissä mistään. Tyttö meni aika ihannetuloksella (dogiksi siis!) testin läpi.

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen hillitty
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +2 Suhteellisen rauhallinen
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausvarma
Loppupisteet 194 p.

Voi että olen ylpeä noista kummastakin koirasta! :) Ja suosittelen lämpimästi testiä, kertoo melkoisen paljon koirasta ja koirallehan asiasta ei jää mitään paineita, tuomarit osaavat asiansa eikä koiraa rääkätä millään muotoa.

7 kommenttia:

 1. Sievä laukku!

  Voi kun minäkin olisin tajunnut tehdä itselleni jonkun sievistelylaukun, sillä lauantaina menen häihin ja minulta löytyy vain huovutettuja tai hehtaarilaukkuja...

  VastaaPoista
 2. Hienot luonnetestitulokset! Vanha rouva taitaa olla jo varma siitä että kukaan ei tahallaan käy päälle, niin ei sitten tarvi siitä hermostuakaan...

  Mä vien meidän Orvokin (kk villakoira) sunnuntaina luonnetestiin, saas nähdä kuinka käy... jotenkin kuvittelen että se ei itseään puolusta eikä minua... mutta taisteluhalua löytyy kyllä...

  VastaaPoista
 3. Vautsi mitkä tulokset, varsinkin nuoremmalle!

  Onnittelut :)

  ...niin, ja laukku on soma :)

  VastaaPoista
 4. Ihana laukku! Kukkakuvion "reikien" läpi näkyvä vuori on tosi kiva yksityiskohta. :)

  VastaaPoista
 5. Luin ensin väärin ja kauhistuin, että miksi olet mennyt silpomaan hääpukusi laukun vuoriksi? Taidan olla vähän väsynyt... ;o) Ihana laukku! Onko kahva i-cordia?

  VastaaPoista
 6. Kiitos kehuista! :) Annika, itsekin tykkään tuosta, että vuori pikkaisen pilkistää läpi, mutta se näkyy kuvassa enemmän kuin oikeasti.
  Kvilla, ajattelitko, että nyt se on seonnut RaDessaan lopullisesti ja napsutellut helmasta palasia?! *nauraa* Kahva on tosiaan i-cordia, joustaa aika paljon, joku vahvike olisi voinut olla hyvä tuolla putken sisällä.

  VastaaPoista
 7. Jossakin blogissa oli vinkki joustamattomasta, paksusta nyöristä, joka oli laitettu kahvan sisälle estämään venyminen. Se kahva taisi kyllä olla tehty ihan tasona neulomalla/virkkaamalla eikä i-cordina.

  VastaaPoista