29.5.2011

Firestarter

Ajattelin ilahduttaa käsitöistä pitämätöntä siskoa sukilla. Hankin 1,5 mm sukkapuikot, jotta saisin neulottua myös ohuita sukkalankoja ohjetiheydellä. Ticotico passaa siskon suosikkiväreihin ja näin joskus Ravelryssä kauniit Firestarter- sukat toteutettuna juuri tästä väristä. Firestarter taas on ollut pitkään ohjekansiossa tulostettuna.

Joskus voisi kuitenkin uskoa sovituksen tulosta eikä vaan härkäpäisesti ajatella, että kyllä se pingottuu sopivaksi. Siskolla on pikkasen pienempi jalka kuin minulla, mutta ei se taida vastata sentään kokoa 33/34...

En tosin tiedä mitä tapahtui, sillä tiheys vastasi ohjetta ja silti tuli noin pikkuiset sukat. Onneksi on ystävä, jonka tyttärellä on sopivan kokoinen jalka näille sukille, joten ei jääneet vaille käyttäjää. Saa se siskokin sukkansa, sitten myöhemmin.


Kaunis malli tämä kumminkin on, tykkään erityisesti tuosta kiilan ympäri kulkevasta kierrettyjen silmukoiden jonosta. Ohje ei ollut selvimmästä päästä, mutta piti vaan tarttua puikkoihin ja kokeilla, niin aukesihan se sitten. Taisin ajatella liian vaikeasti.

Tässä vilaus seuraavasta projektista. Etenee vaan mokoma niin hitaasti, kun pitää jatkuvasti ihastella värejä ja silitellä pintaa sekä seurata että neuloo sopivalla tiheydellä ettei väritys mene sotkuksi. Langan väri ei ole kuvassa oikea neulottuna pintana, mutta kerällä aika lähellä. Tässä on raparperin värit, ihan kuin langan nimessäkin.

8 kommenttia:

 1. Mullakin on ollut Firestarterit pitkään jonossa, mutta edelleenkään ei taida huvittaa niitä aloittaa, jos kerran ohje on epäselvä. Ääh.
  Tuo raparperi näyttää niiiiiin kauniilta. Syötävältä suorastaan.

  VastaaPoista
 2. Tiina, vastasin sulle blogiinkin, mutta laitan vielä tähän. Koita vaan ohjetta silti joskus, ei se niin vaikea ole ja lopputulos kyllä palkitsee vaivan.

  VastaaPoista
 3. Onpas tuo raparperi herkun näköistä lankaa. Raidoittuuko se pystyyn vai näenkö harhoja?

  VastaaPoista
 4. MinnaN, se on tosi herkkua, niinkuin suurin osa Wollmeisen langoista. ;) Yritän tosiaan saada värityksen pysymään pystyraidoittuvana. Ravelryn ihmemaasta tämäkin ohje löytyi ja toimii kohtalaisesti tälläkin langalla, mutta on tosiaan hidasta tehdä ettei mene sotkuksi.

  VastaaPoista
 5. Voi että, tekisi mieli itsekin tulla silittelemään ja ihastelemaan tuota raparperi-pintaa. :)

  VastaaPoista
 6. Jaahas, wollmeisea taas puikoilla ;) Kivat sukat, hyvä että löytyi käyttäjäkin heti!

  VastaaPoista
 7. Mikä lie tulossa raparperista, mutta kaunista on jo aloituskin.

  VastaaPoista
 8. Tuosta huivista tulee kyllä ihan esikuvansa raparperin näköinen! Herkullisen näköistä jälkeä!

  VastaaPoista